Duurzaam

AANDACHT VOOR DUURZAAMHEID

Vanzelfsprekend legt Nexus Bouwgroep Nederland de link van ultra geissoleerd wonen naar toepassen van duurzame energie installaties, gezamenlijk brengen wij uw energienota op nul.

Duurzaamheid, voor ons vanzelfsprekend!

Voor ons betekent aandacht voor duurzaamheid meer dan alleen het toepassen van energiebesparende techniek. Wij willen voorzien in de energiebehoefte van de huidige én de toekomstige generatie. De zingeving van de toegepaste techniek staat hierbij centraal.

Onze jarenlange ervaring combineren we met de nieuwste kennis om innovatieve technieken voor energieopwekking en energiebesparing toe te passen.

 

Door de toenemende vraag naar energiebesparende en gebruiksvriendelijke oplossingen neemt het aandeel installaties in woningen en bedrijfsgebouwen toe. Het gebouw wordt als het ware om de techniek heen gebouwd.

 

Door deze ontwikkelingen verandert ook onze rol in het bouwproces. In samenwerking met onze totaalinstallateur hebben wij inmiddels een vooraanstaande positie als adviseur opgebouwd in woningbouw- en utiliteitsprojecten.

 

Naast advies voeren wij ook zelf de berekeningen uit en ontzorgen daarmee onze opdrachtgevers. Bijvoorbeeld op het gebied van EPC-berekeningen. Om de gestelde norm te halen zijn vaak installatie- technische oplossingen nodig.

 

Duurzame oplossingen vragen om doordachte ontwerpen en integrale samenwerking met alle partijen in de bouwkolom. Ketenintegratie zorgt voor een duurzamer eindproduct en kostenbeheersing. Voor een optimale beheersing van het bouwproces maken wij gebruik van het Building Information Model (BIM). Dit is het 'virtueel bouwen' in een 3D gebouwmodel.

 

 

GEBALANCEERDE VENTILATIE MET WARMTETERUGWINNING.

 

Intelligent systeem voor aangenaam ventileren,

 

Balansventilatie met warmteterugwinning is de meest energiezuinige manier om te ventileren. Het balansventilatiesysteem zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid lucht in een woning continu wordt ververst. Deze hoeveelheid afgezogen binnenlucht is gelijk aan de hoeveelheid toegevoerde verse buitenlucht.

 

Hoe werkt het?

 

Bij warmteterugwinning zorgt een warmtewisselaar ervoor dat de warmte uit de afgezogen binnenlucht wordt gebruikt om verse aangezogen buitenlucht voor te verwarmen. De twee luchtstromen komen daarbij niet met elkaar in contact. Vervuilde en vochtige lucht uit badkamer, keuken en toilet gaat dus naar buiten terwijl verse buitenlucht voorverwarmd naar binnen wordt getransporteerd.

 

Wat levert het op?

 

Met dit systeem wordt in alle jaargetijden de luchtverversing gewaarborgd. Maar liefst 95% van de warmte die anders verloren zou gaan, blijft in de woning. Doordat de koudere buitenlucht al is voorverwarmd is er minder energieverbruik en meer comfort door gefilterde en verwarmde buitenlucht.

 

Optioneel

Door plaatsing van CO2 sensoren in de ruimten kan er op basis van de luchtkwaliteit geventileerd worden. Zo houdt u automatisch de kwaliteit van de binnenlucht op niveau.

 

 

ZONNEPANELEN, gratis stroom

Een zonnepaneel werkt op licht zowel in de zomer als in de winter, onafhankelijk van de warmte. Een efficiënt en milieuvriendelijk systeem omdat panelen zonlicht omzetten in stroom zonder CO2 uit te stoten.

 

Hoe werkt het?

Zonnepanelen bestaan uit series van kleine zonnecellen die licht omzetten in elektrische spanning. Elke cel is opgebouwd uit flinterdunne laagjes halfgeleidend materiaal. Tussen dit materiaal ontstaat onder invloed van zonlicht een spanningsverschil. Via een omvormer wordt deze energie direct aangesloten op het elektriciteitsnet.

 

Wat levert het op?

12 zonnepanelen op het dak zijn genoeg om jaarlijks gemiddeld 3000 kWh elektriciteit op te wekken. Dat is het gebruik van een gemiddeld huishouden. Dat betekent niet alleen een forse besparing op de energierekening maar ook minder afhankelijkheid van de stijgende stroomtarieven van energieleveranciers.die minimale energiebehoefte, in combinatie met het toepassen van de juiste materialen en productiewijze, wordt een enorme stap gezet in de CO2-reductie en wordt het milieu minimaal belast. Hieronder volgt uitleg op welke wijze dat wordt bereikt.

 

 

HOUTGESTOOKTE CV-INSTALLATIE

 

Oude techniek in nieuwe milieuvriendelijke jas

 

Een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor de bestaande gasgestookte cv-installatie. Door het vele (rest)hout in Nederland is de houtprijs gunstiger dan het steeds schaarser en duurder wordende gas. Een schone ver- branding, waarbij nagenoeg geen rookgassen te zien of te ruiken zijn.

 

Hoe werkt het?

In tegenstelling tot een open, gesloten of Hr-ketel werkt de houtgestookte cv-ketel op hout in plaats van gas. Hiervoor worden meestal houtblokken of pallets gebruikt. Door de warmte die vrijkomt bij de verbranding van hout wordt de betreffende ruimte in uw woning of het (sanitair) water verwarmd.

 

Toepassing

Een houtgestookte cv-installatie kan overal worden toegepast, zowel voor particulier- als bedrijfsmatig gebruik.et ontwerp van de woning(en) moet rekening gehouden worden met de ligging t.o.v. de zon. Zo is het nodig om op de zuidzijde voldoende glasoppervlak te creëren om optimaal van de zonnewarmte gebruik te kunnen maken. De noordzijde (de koude zijde) wordt van weinig glasoppervlak voorzien.

p deze wijze wordt zeer energiezuinig geventileerd. Daarnaast wordt de mogelijkheid gevormd d.m.v. bv. luiken om ‘s nacht de woning te “ doorspuien”, waardoor de woning ‘s zomers afkoelt op een natuurlijke manier, zonder dat het energie kost.

 

ENERGIE MONITORING.

 

Nexus trekt de stekker eruit.

 

15 februari 2013 - Nexus helpt de consument om tot 30% op de energierekening te besparen, zonder dat u daarbij gebonden bent aan een energieleverancier. Dit doen we door apparaten die onnodig energie verbruiken uit te schakelen, want uiteindelijk is de groenste energie de energie die we niet verbruiken. Natuurlijk kan elk huishouden hier wel wat hulp bij gebruiken. Plugwise introduceert daarom de Stretch 2.0: uw eigen energiemanager die óók na het overstappen van energieleverancier voor u blijft werken.

 

See & Save!

Een app op uw smartphone of tablet waarmee u inzicht heeft in het verbruik van elk willekeurig apparaat in uw huis en waarmee u met een druk op de knop het apparaat aan of uit kunt zetten. Met de Stretch 2.0 weet u exact waar uw energieverbruik plaats vindt en kunt u eenvoudig onnodig energieverbruik terugdringen. Want als u zelf weet hoe uw energieverbruik er uit ziet, bepaalt u ook zelf hoe uw komende energiejaarrekening eruit gaat zien. Zo simpel is energie besparen.

 

Wat leveren uw zonnepanelen eigenlijk op?

Met de Stretch 2.0 en de Plugwise app weet u precies hoeveel energie uw zonnepanelen produceren. Met behulp van overzichtelijke grafieken wordt in een oogopslag duidelijk waar de pieken in uw zonneproductie zitten. Zo wordt het ook eenvoudig om de systeemprestaties van uw zonnepanelen in te zien en te controleren. Bij een zonnige dag kunt u zo bijvoorbeeld controleren of uw zonnepanelen die dag inderdaad productief zijn geweest. Bekijk de prestaties per uur, dag, week, maand of jaar. U heeft het zelf in de hand.

 

Hoe het werkt

De Stretch 2.0 is een gateway (functioneert als een doorgeefluik) die meetgegevens van Circles (de Plugwise energiemeters op stopcontactniveau) via LAN of WiFi naar uw router verstuurt en via WiFi van uw router naar de Plugwise app op uw smartphone of tablet verstuurt. U kunt uw Stretch 2.0 pakket aanvullen met de Plugwise Smile P1: de uitlezer voor uw slimme meter. U heeft dan in één simpele app inzicht in uw totaalverbruik van zowel elektriciteit als gas, het elektraverbruik per apparaat én uw energieproductie. Dat maakt de Plugwise HEMS (Home Energy Management Solution) compleet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Warmte koude opslagEnergie uit de aarde voor comfortabel verwarmen en koelen.

 

De meest efficiënte en milieuvriendelijke bron voor verwarming en koeling van woningen en gebouwen bevindt zich onder uw voeten. De bodem rondom gebouwen is een enorme energiebron, gratis, schoon en eindeloos. Maar liefst 46% van de zonne-energie wordt door de bodem en het grondwater geabsorbeerd.

 

Warmte/Koude Opslag (WKO) is een efficiënte techniek die deze aardwarmte uit de bodem omzet in energie voor een comfortverhogende manier van verwarmen en koelen.

 

 

 

Een milieuvriendelijk opslagsysteem in natuurlijke bronnen zorgt voor een constante en betrouwbare verwarming en koeling. Ook het verwarmen van tapwater is met WKO mogelijk. Er zijn 2 soorten bronnen namelijk een gesloten bronsysteem ook wel VBWW ( verticale bodem warmtewisselaar) genoemd en een open bron.

 

Comfort in zomer en winter

 

De techniek maakt slim gebruik van onze seizoenswisselingen. In de zomer wordt grondwater uit de (koude) bron opgepompt om te koelen. Dit water warmt op door gebruik, wordt teruggepompt in de bodem en opgeslagen in een (warme) bron. In de winter verloopt het proces in omgekeerde richting.

 

Met behulp van een warmtewisselaar en een warmtepomp wordt het grondwater telkens opnieuw gebruikt waarvoor één of meerdere bronboringen nodig zijn.e eerste verdieping is ver doorgetrokken , dus ook hier profiteert u optimaal van de ruimte. Dat geldt ook voor de ruime zolder, die zeer geschikt is als slaapkamer.

U ziet het: met dit woningtype kunt u werkelijk alle kanten op. Laat u inspireren door de uitgebreide ruimte van deze schitterende woning!

 

 

WARMTEPOMP

Maak gebruik van de natuurlijke warmte.

 

Een warmtepomp kan warmte uit de lucht of aardbodem halen en daarmee een groot deel van het gasverbruik terugbrengen. Net als een cv/combi ketel kan een warmtepomp zorgen voor verwarming en warm tapwater. Het voordeel van een warmtepomp ten opzichte van een cv-ketel is, dat een warmtepomp in de zomer omgekeerd kan zorgen voor koeling. De natuurlijke bronnen - buitenlucht, ventilatielucht en aardwarmte - zijn onbeperkt en kosteloos beschikbaar.

 

 

 

 

Een veelzijdig en duurzaam systeem

Voor verwarming, warm tapwater en koeling in de woning- of utiliteitsbouw is het gebruik van warmtepompen in combinatie met een vloerverwarming systeem de ideale oplossing. Juist door de combinatie met een lage watertemperatuur en een groot verwarmend en koelend oppervlak ontstaat een optimaal comfort met hoog rendement.

 

Wat levert het op?

 

  • lager gasverbruik of helemaal geen gasverbruik(aansluiting)
  • comfortabel binnenklimaat in de winter (warmte) en zomer (koeling)
  • vermindering CO2
  • besparing tot wel 50% ten opzichte van gasgestookte installaties
  •  

 

ZONNECOLLECTOREN

Zonlicht omzetten in warmte is de meest gebruikte toepassing van zonne-energie. Omdat er praktisch altijd (zon)licht aanwezig is, zijn zonneboilers zeer duurzaam en stoten ze nauwelijks CO2 uit.

 

Hoe werkt het?

De zonnecollector haalt warmte uit zonlicht en verwarmt daarmee het opgeslagen leidingwater in de boiler. De collector werkt niet alleen bij felle zon, maar ook op een lichtbewolkte dag. Mocht het water toch onvoldoende zijn verwarmd, dan verwarmt de cv-ketel het warm water tijdens gebruik.

 

Wat levert het op?

Bijna de helft minder gasverbruik voor verwar- ming van tapwater. Dat betekent een belangrijke verlaging van CO2-uitstoot en minder energiekosten.

 

Toepassing

Geschikt voor alle warm tapwaterkranen in badkamers en/of keukens. Vrijwel elke zonneboiler kan op een cv toestel worden aangesloten, mits deze geschikt is als naverwarmer (NZ label).

 

 

 

 

DOMOTICA

Een kwestie van slim schakelen met elektra

 

Allerlei elektrische voorzieningen en apparatuur in woningen worden elektrisch of handmatig apart van elkaar bediend. Bijvoorbeeld verlichting, rookmelders, mechanische ventilatie en de cv-installatie etc. Domotica kan de bediening van veel van deze systemen gericht aansturen, individueel, centraal of op afstand.

 

Energiebesparing

Naast gemak zijn door aansturing met Domotica ook mogelijkheden om energie te besparen. Bijvoorbeeld bij het betreden van toilet, douche- en badruimte het mechanisch inschakelen en vertraagd uitschakelen van ventilatie.

 

 

Veiligheid

Met Domotica kunnen er automatisch lichtgroepen geschakeld worden zoals gang-, overloop- en slaapkamerverlichting. De aangestuurde verlichting kan zorgen voor een veilig en zichtbaar heenkomen als er bijvoorbeeld een rookmelder geactiveerd wordt. Bewegingsmelders kunnen als er niemand thuis is de functie krijgen als bewakers door het aansturen van een sirene en/of knipperende buitenverlichting.

 

Comfort

Naast energiebesparing en veiligheid kan Domotica ook zorgen voor comfort. Bijvoorbeeld de verlichting in verschillende sferen gelijktijdig of afzonderlijk te laten schakelen, zonder zelf de verlichting individueel, aan-, uit- of gedimd te bedienen. Ook gordijnen, rolluiken en zonwering kunnen automatisch gestuurd worden.

 

Zonwering & Rolluiken

 

Door het toepassen van zonweringen en ultra geissoleerde rolluiken beschermt u precies op het juiste moment de temperatuur in uw woning. Zo houdt u koude buiten en laat u wamte toe daar waar u wenst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projectontwikkelen met een andere kijk in een traditionele markt. Wij zorgen dat het mogelijk wordt.

 

Copyright © All Rights Reserved