SIP bouwkwaliteit

Structural Insulated Panels.

 

Nexus Bouwgroep Nederland heeft zich gespecialiceerd in het ontwikkelen en bouwen van woningen met SIP kwaliteit .

Door gebruik van de SIP panelen maken wij het mogelijk in korte bouwtijd uw passieve woning te realiseren.

Klant kiest voor SIP

 

SIPS staan bekend om hun superieure kracht en kunnen gebruikt worden voor zowel dragende als niet dragende muren,vloeren en daken van bijna elk gebouw. De voordelen van dit product zijn de snelheid waarmee een woning gebouwd kan worden waardoor er een aanzienlijke kostenbesparing kan worden bereikt van ca. 50% op arbeidsloon, de hoge isolatie waarde kan uw energierekening tot wel 60% verminderen, supersterke constructie dus geen onderhoudskosten op lange termijn, licht in gewicht waardoor funderingen kunnen worden verkleind en een prijsvermindering in het bouwbudget kan opleveren van wel 50% en de flexibiliteit van het ontwerp. Wanneer we alle mogelijke facetten, naar kostprijs, maatvoering, duurzaamheid, sterkte en gewicht tegenover elkaar afwegen, is er geen enkel adequaat vergelijk met het SIP bouwsysteem.

 

 

Voordelen van een gebouw met SIP

 

 • Uitstekende thermische isolatiewaarden
 • Energiezuinig (bespaart 80% op kosten energie)
 • Milieu vriendelijk
 • Duurzaam, 6 keer sterker dan traditionele bouw
 • Gezonde leefomgeving
 • Geen koudebruggen
 • Flexible ontwerpmogelijkheden
 • Zeer snelle bouwtijd (50% reductie op arbeidsloon)
 • Licht in gewicht
 • Voldoet aan alle bouwvoorschriften
 • Voorzien van een BRE A+ rating (green building)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Passief wonen wordt mogelijk door bouwen met Nexus Bouwgroep Nederland.

 

U wilt passief wonen, geen verbuik en misbruik van energie en kosten. Door het toepassen van SIP panelen in combinatie met passieve kozijnen met HR+++ glas wordt dit mogelijk. Natuurlijk bent u vrij om te beslissen hoe ver u wilt gaan, Wilt u een groen dak , uw dak uit laten rusten met zonnepanelen . Gebruik maken van aardwarmte een zonneboiler voor uw warme water. De experts van Nexus weten precies wat er mogelijk is.

 

Geschiedenis

 

Sips werden voor het eerst ontwikkeld in 1935 door Forest Products Laboratory. Sips al gebruikt werden in relatief beperkt gebruik van de jaren 40 tot aan de jaren 80. De invoering van oriented strand board (OSB), als een levensvatbaar bouwmateriaal en mantels voor Sips verlaagde de kosten van materialen door minder hout en beheerde bossen te gebruiken in plaats van het duurdere multiplex. Stijgende energieprijzen brandstofprijzen hebben het gebruik van meer efficiente en zuinige bouwmaterialen gestimuleerd. De insulative veiligheid en eigenschappen van Sips werden verhoogd om te voldoen aan strenge bouwvoorschriften. Sips hebben de meeste groei ondergaan in gebilatie (van warmte of kou) van essentieel belang is of waar de structuren moeten op boksen tegen zeer harde wind en andere extreme elementen. In 1981 ligt een nieuwe technologie voor de productie van schilfers, voor het richten ervan en voor de kruiselingse opbouw van de verschillende lagen aan de basis van de ontwikkeling van de eerste OSB plaat in de USA. Gedurende de jaren ‘90 daalde de kosten van traditionele bouwmaterialen en de kosten van SIP componenten, SIP structuren werden gebouwd in toenemende aantallen aan de Oost-kust van Amerika. In Canada en de USA samen produceren 41 fabrieken 12 miljoen kubieke meter op jaarbasis. OSB heeft daar reeds meer dan 40% van de markt in constructieplaten ingenomen. In Europa openen twee nieuwe fabrieken, wat de Europese productiecapaciteit op 800.000 kubieke meter brengt. In Belgie heeft het OSB een marktaandeel van 25% in de constructieplaten.

 

Toekomst

 

Sips worden heden ten dagen gebruikt voor commerciële en particulieren gebouwen over de hele wereld zoals in landen als China, Japan en Amerika. In de Verenigde Staten hebben Sips hun verwachtingen ruim waargemaakt. Sips zijn een snel groeiend segment in de bouwsector, een levensvatbare en populaire oplossing heden ten dagen. De brandveiligheid van Sip panelen is toegenomen, zodat de panelen die wij leveren een brand brandvertraging hebben van 1-uur tijdens tests van bouwmaterialen. De structurele veiligheid en degelijkheid van de panelen is 110% gewaarborgd.

 

Het gebruik van Sips zal alleen maar blijven groeien als een eenvoudig geavanceerd bouwsysteem wanneer bouwers en afnemers deze technologie zien als een levensvatbare oplossing voor uiteenlopende bouw behoeften. De kosten van Sips zal relatief constant blijven of een prijsdaling laten zien ten opzichte van de alsmaar stijgende kosten van massief hout en andere bouwmaterialen. Sips zal helpen controle verwarming en koeling kosten als de energieprijzen blijven stijgen. Sips zijn een bewezen standaard en wordt ook hier voor de komende jaren zeker een doorslaand succes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bouwsysteem van de toekomst

Het kostenbesparende, geprefabriceerde SIP bouwsysteem van de toekomst! SIPS zijn een vrij nieuw concept voor de Europese markt en een snel groeiend segment in de bouwsector.SIPS zijn al jaren een bewezen standaard in Noord-Amerika en Azie en wordt ook hier voor de komende jaren zeker een doorslaand succes.

Supersterk en orkaanproof

 

De SIP panelen van zijn opgebouwd uit OSB-3 en 4 watervaste plaat als buitenblad met een kern van EPS piepschuim. Deze panelen zijn met elkaar verbonden via een geintregeerde sluitsysteem met tong en groef dat zorgt voor een gesloten, strakke structuur die tot 5 maal sterker is dan houtskeletbouw. SIPS zijn bestand tegen alle voorkomende weersinvloeden zoals stormen, orkanen, tornado's met windsnelheden van wel 250km/u!!!, het equivalant van een categorie 5 orkaan en zelfs seismische activiteiten. Luchtdichtheid is een uiterst belangrijk onderdeel in het verminderen van het energieverbruik, 40% van het verwarmings-en-koelingsverlies is te wijten aan luchtlekkage zoals de verouderde BAT-isolatiesystemen. Een SIP paneel van bijvoorbeeld PIR 98mm dik heeft een Rc-waarde van 2.5 of hoger. Een 130mm dik paneel heeft een Rc-waarde van 3.5 of hoger en 160mm een Rc-waarde van 4.5 of hoger.

 

 

Inovatie Nexus Bouwgroep en SIP

In de loop der jaren, zelfs met de nieuwe technologische ontwikkelingen, zijn er weinig veranderingen in de manier waarop we bouwen. Conventionele houten-frame constructies( houtskelet bouw) met glaswol isolatie blijven domineren. Maar met de stijgende energieprijzen, de uitputting van onze natuurlijke energiebronnen, een gebrek aan kwaliteit in dimensionale hout, en niet te vergeten het gebrek aan geschoolde arbeid, vakmensen! Dit alles is snel aan het veranderen door de omstandigheden in de markt met betrekking tot kostenreductie en duurzaam bouwenen innoveren. Volgens ramingen van de bedrijfstak zijn structureel geisoleerde panelen het snelst groeiende segment in de panelen bouw.Voor de komende jaren wordt hier dan ook veel van verwacht.

 

I

SIPS, het bouwsysteem van de 21e eeuw

Het SIP bouwsysteem was vanaf de jaren 70 tot voor kort nog een gepatenteerd product. Als gevolg hiervan werden SIPS zo'n 10 jaar geleden pas echt geintroduceerd in Europa. De laatste jaren word de markt zich ook steeds meer bewust van duurzaam bouwen en produceren. Deze combinatie samen zorgen ervoor dat het SIP bouwsysteem een doorslaand succes aan het worden is in Europa en nu ook de lage landen.

 

 

 

SIPS, het juiste bouwsyteemsysteem op het juiste moment!

 

Onderstaand.

Impressie bouwinspectie donderdag 22 mei 2014 realisatie SIP woning.

Start van de bouw met SIP panelen maandag 19 mei 2014, u ziet het resultaat van 3 dagen SIP bouwen. Aanwezig zijn Kamil onderaannemer, Jan en Ron Nexus Bouwgroep Nederlanden architect.

 

Speciaal voor u maken wij het mogelijk een topklasse woning te bouwen in een fractie van de normale tijd en tegen een eerlijker tarief.

 

Copyright © All Rights Reserved